כל מה שצריך לדעת על אישורי עבודה חוקיים בקנדה
מפנטזים על רילוקיישן לצרכי עבודה בחו"ל? סביר להניח שקנדה נמצאת באחד המקומות הראשונים ברשימה שלכם ובצדק – היא מציעה הזדמנויות תעסוקה רבות וקבלת פנים חמה למהגרים. אבל לפני שאתם אורזים מזוודה, ריכזנו לפניכם את כל מה שצריך לדעת על אישורי עבודה חוקיים בקנדה.
רילוקיישן לצרכי עבודה בקנדה
קנדה נחשבת ליעד פופולרי בקרב עובדים זרים מכל קצוות תבל, בהם לא מעט ישראלים התרים אחר היעד המושלם לשלב בו ביזנס עם פלז'רס. ואכן, מדובר בבחירה מנצחת – קנדה נהנית מכלכלה יציבה המתבטאת בין היתר בהזדמנויות עבודה רבות ושכר מתגמל.
ככזו, היא מהווה מוקד משיכה עבור ישראלים רבים – צעירים לאחר שירות צבאי, אנשי הייטק ועוד. בין כל אלה נמצאים גם מי ששמעו שאפשר "לעשות קופה" בזמן קצר בלי אישורים. לכן, לפני שנמשיך חשוב להבהיר – לא משנה לאיזו קבוצה אתם משתייכים, אל תתפתו להגר לקנדה בלי אישור עבודה חוקי.
עבודה לא חוקית בקנדה? לא שווה את הסיכון!
מנקודת מבט של מהגרים – קנדה מדהימה. יש לה מדיניות רווחה נדיבה לזרים ושלל משרות הפתוחות בפניהם, עם תנאים טובים ושכר מתגמל, אבל אם נודה באמת – יש לא מעט שאלות לא פתורות בכל הקשור לקבלת היתר עבודה.
מסיבה זו ועוד, רבים פונים לאפיקי עבודה לא חוקיים ומכאן שיש לא מעט סיפורים על מי ש"דפקו את המערכת" וגלגלו סכומי כסף נאים בלי היתר עבודה. ועל זה נאמר – יותר מזל משכל, שהרי אם היו נתפסים היו עומדים בפני עיצומים כספיים, קנסות כבדים, גירוש לצמיתות ולעיתים אף מאסר בפועל.
בנוסף, תארו לעצמכם מצב בו נפצעתם בעבודה – לא נעים, אבל קורה, ועוד שלל תרחישים לא נעימים. בלי אישור עבודה חוקי אתם למעשה לא מבוטחים ואין שום ערובה שמישהו יוכל להגיש לכם סיוע במקרה הצורך. האם זה שווה את זה?
אל תעגלו פינות – אישור עבודה חוקי לישראלים בקנדה
למרות חוסר הבהירות בנושא, מי שכבר התנסו בכך יעידו שברגע שמבינים מה נדרש, הוצאת ויזת עבודה בקנדה הוא תהליך פשוט וקל, כך שאם אתם בעלי תושייה תוכלו לעשות זאת לגמרי לבד ואם אתם מעדיפים שמישהו אחר יעשה זאת בשבילם, יש לא מעט חברות השמה שעוזרות עם אישורי העבודה, לרבות איתור משרה מתאימה ואפילו סיוע במציאת דירה.
כך או כך, כדאי שתגיעו מוכנים – על מנת לעבוד בצורה חוקית, עליכם לקבל ויזת עבודה לקנדה אבל איך עושים את זה?
יצירת חשבון באתר רשות ההגירה IRCC: בהתאם לסוג אישור העבודה שמתאים לכם יופיעו כל המסמכים שעליכם להשלים.
אישור עבודה למעסיק: אישור עבודה אותו מקבל מי שמצא עבודה בחברה עם משרדים מקומיים, לאחר שזו הגישה בקשה למשרדי כוח האדם הקנדיים בטענה כי הנכם חיוניים עבורם וקיבלה אישור (LMIA). ויזת העבודה במקרה זה תינתן בדרך כלל לתקופה של 3 שנים ועל מנת לקבל אותו יש להצטייד בדרכון בתוקף, הצעת עבודה, אישור LMIA, חוזה חתום, תעודות מקצועיות ואישורים רפואיים.
אישורי עבודה לעצמאי: אם הנכם בעלי הכשרה באחד המקצועות הדרושים שמפרסמת קנדה מדי שנה, או בעלי הון שבכוונתם לפתוח עסק עצמאי, תוכלו להגיע לראיון בשגרירות קנדה בישראל ולהציג את המסמכים הרלוונטיים ולצרף הוכחה כי יש לכם אפשרות לכלכל את עצמכם, כי אין לכם עבר פלילי והינכם בריאים.
בנוסף, על מנת לעבוד בקנדה באופן חוקי עליכם להשלים תהליכים בירוקרטיים נוספים כמו קבלת מספר ביטוח לאומי, פתיחת חשבון בנק, רישום במס הכנסה.
עבודה בעגלות בקנדה
עבודה בעגלות מושכת אליה ישראלים רבים, בהם מי שאין להם הכשרה פורמלית וצעירים כריזמטיים עם זיקה למכירות אשר רואים את הפוטנציאל האדיר במשכורת מבוססת עמלות. עבודה זו מתבצעת בדרך כלל בקניונים ומרכזים הומי אדם, שם תמכרו מוצרי קוסמטיקה, ציורי שמן, סיגריות אלקטרוניות ועוד. מדובר בהזדמנות נהדרת לפגוש צעירים נוספים ולבסס חיי קהילה למען המשך המגורים בארץ האפשרויות הבלתי נגמרות.
לסיכום, קנדה נחשבת למדינה ידידותית לזרים והיא מציעה הזדמנויות תעסוקה רבות ומגוונות, אך כדי לעשות זאת כמו שצריך וליהנות מההטבות הרבות, כדאי שתעשו זאת בצורה חוקית – זה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה לכם.