מה כדי להביא איתי מהארץ?

טסים לחוצלארץ לתקופה ארוכה? בטח גם אצלכם מתרוצצת בראש השאלה המצמררת – מה להביא איתי מהארץ, ואיך בכלל אפשר לארוז מזוודה לתקופה בלתי מוגבלת. עם כמה כללים ושאלות חשובות שתשאלו את עצמכם, תוכלו ליצור רשימה מדויקת שיש בה את כל מה שצריך לחוויה בלתי נשכחת.

 

לפני הכל – מכינים את עצמנו לנחיתה רכה

לא נפתיע אתכם אם נספר לכם שנחיתה בארץ זרה, בטח אם זה לצורך עבודה בחו"ל לתקופה ארוכה, היא דבר רגיש ומרגש. חלק מהאנשים עוברים תקופת התאקלמות והסתגלות של מספר שבועות, ומה שהכי מחזק אותם זה להרגיש את הבית גם כשהם בצד השני של העולם, עד שהם משתחררים, מתרגלים למקום החדש וכובשים את העולם. אז איך תדאגו לרפד לעצמכם את הנחיתה? תבלינים של אמא, מצעים בריח של בית, פלייליסט שירים שהכינו האח או האחות ואפילו עוגיות שהכינה סבתא ועטפה את הקופסה בגליל שלם של ניילון נצמד, הם רק חלק מהרעיונות לדברים שיגרמו לכם לחייך בימים הראשונים כשקצת קשה. תסמכו עלינו, אתם תצטרכו את זה.

 

מה מביאים מהבית ומה קונים ביעד? 

אחת השאלות הגדולות היא מה להביא מהארץ ומה פשוט לקנות ביעד. אם אתם לא טסים לאחת המדינות הזולות במזרח, לא היינו ממליצים לכם לנסוע עם מזוודה ריקה ולמלא אותה בהגעה, אלא להביא מהארץ את כל מה שאתם יכולים, ולקחת בחשבון שכנראה תשלמו על כבודה כפולה. יתרה מכך, לא מעט מהטסים לחו"ל ממלאים את המזוודה כפי יכולתם, ועוד עושים משלוח של ציוד נוסף מהארץ, כשהם מתמקמים בדירה שלהם. זה יכול להיות פתרון נוח שיחסוך מכם לחץ. 

 

מה אפשר לקנות ביעד?

כדי לדעת מה להביא איתי מהארץ – צריך לדעת איפה אנחנו נקלטים. אם אנחנו מגיעים לבית מלון לתקופה מסוימת זה יהיה שונה מלהגיע לדירה מאובזרת. ובכל זאת, כלי רחצה והיגיינה כמו שמפו ומרכך, משחת שיניים, דיאודורנט ודברים זולים שניתן למצוא בכל מכולת או סופר ברחוב – אפשר לקנות ביעד, אלא אם יש לכם פטיש למוצר מסוים של חברה מסוימת ואתם ממש חייבים אותו מהארץ. דברים נוספים שאפשר לקנות ביעד או לקבל במקום אליו אתם מגיעים הם מגבות וגם כלי מיטה – שמיכה, סדין, ציפה לכרית וציפה לשמיכה – אם אתם מעדיפים שלא להביא מהבית.

 

דברים שאם נשכח הלך עלינו

כדי שלא תצטרכו לגרום לאנשים בארץ לעבוד קשה כדי לצלם מסמכים ולשלוח לכם תעודות – כדאי לשים לב היטב לכל המסמכים הדרושים לכם. דרכון וצילום בשני עותקים לפחות, כרטיס טיסה מודפס (גם אם הוא אלקטרוני), שובר למלונות – ככל שהזמנתם, רישיון נהיגה שלכם, מסמכי ביטוח נסיעות לחו"ל עם פירוט מלא למי פונים במקרה של בעיה, כרטיס אשראי וכסף מזומן. אנחנו ממליצים שאת הדברים החשובים תשאירו בעותק גם בארץ.

 

לקנות בגדים – והרבה

כפי שכתבנו למעלה, אם אתם לא נוסעים ליעד זול שאפשר בסיבוב אחד בקניון לסגור מלתחה לעונה שלמה, כדאי להביא כמה שיותר בגדים מהבית – ואת כל הסוגים. בגדים לשינה, בגדים לבילוי, בגדי עבודה, בגדי-סתם והלבשה תחתונה, וכמובן להתאים אותה לעונה ביעד שלכם. כמה בגדים להביא? כמות שתספיק לכם לתקופה של שלושה שבועות ללא כביסה (ברור שתעשו כביסה לפני, אבל כדאי להביא כמות שיכולה להחזיק אתכם לפרק הזמן הזה גם ללא כביסה). אם אתם מגיעים לעבוד בארצות הברית, לדוגמה, בתחילתו של החורף – אין מה להביא אתכם בגדי קיץ למעט אולי פריט אחד או שניים לימים יוצאי דופן. את בגדי הקיץ תוכלו לשלוח אליכם מהארץ או פשוט לקנות שם, אחרי מספר חודשי עבודה משתלמים.

 

 

דברים שיזכירו לנו את הבית והחברים

תמונות, מכתבים, שרשרת מסבתא – אם אתם טסים לתקופה ארוכה אין לנו ספק שתצטרכו את החיזוקים האלה. בנוסף לדברים שיזכירו את הבית והחברים, כדאי לדאוג גם לתחביבים. אם אהבתם מאוד לעשות משהו כאן בארץ, כמו ציור, נגינה בגיטרה או משחקים בסוני פלייסטיישן – תביאו אתכם את כל מה שצריך כדי לקיים את השגרה הזאת גם ביעד החדש. לפחות בהתחלה אתם תצטרכו את המקום הזה שמחזיר אתם לקומפורט-זון.

 

אוכל אהוב ששורד תנאים קשים

טוב, לא באמת תנאים קשים, אבל אוכל ששורד טיסה, קצת טלטולים בדרך, אולי אוטובוס לכמה שעות ובסוף יכול להתיישב בארון או במגירה, והכוונה היא לשימורים, חטיפים שלא תמצאו בחו"ל, פיצוחים שאתם אוהבים, רטבים, קפה או קפסולות קפה (אם יש מכונת קפה), תבלינים של אמא, מנות חמות ואוכל שאפשר לבשל במים רותחים, קורנפלקס, שוקולד, שיבולת שועל ועוד. יש אפשרות גם להביא אתכם דברים קפואים, אך זה תלוי באורך הטיסה שלכם וכמה מהר תגיעו למקרר.

 

 

דברים קטנים וחשובים שכדאי להביא איתך מהארץ

דברים קטנים וחשובים הם מטענים. לטלפון הנייד, למחשב, למטען הנייד ולכל מה שדורש הטענה, רק כדאי לשים לב לסוגיית החשמל והאם השקעים ביעד שלכם תואמים לתקע החשמלי. אם לא, תוכלו לקנות מתאם כבר בארץ ולמנוע מעצמכם טרטור מיותר. כרטיס SIM יהיה לכם הכרחי בעיקר כשתצטרכו לקבל קוד לנייד לאישור והפעלה של כל מני דברים, משקפי שמש ומשקפי קריאה, אלכוג'ל לחיטוי ידיים, איפור ובושם שלא זזים בלעדיהם, תיק עזרה ראשונה שכולל לפחות פלסטרים, יוד וכדורים שאתם צריכים ובפרט משככי כאבים, אטמי אוזניים, כמה גלילי נייר טואלט, מסטיקים ושקיות ריקות לכל מקרה. 

 

ומה עושים עכשיו?

מה שצריך לעשות עכשיו זה ליצור רשימה ארוכה שעוברת על כל הסעיפים במאמר הזה, לוקחת בחשבון מה כדאי לקחת מהארץ ומה לקנות ביעד, ובעיקר – איך הופכים את שגרת השהייה שלנו בחו"ל לנעימה ובטוחה יותר.